DHM Design
An artists rendering of the proposed south entrance fee stations and relocated monument at Zion National Park.

ZION NATIONAL PARK — The National Park Service is asking the public to help identify concerns and offer any ideas or comments regarding plans to reconfigure the south entrance at Zion National Park.

The proposed project would add more traffic lanes entering and exiting the park. Additional fee booths, traffic islands and an employee parking area would also be incorporated into the design. A shade structure covering the fee booths and vehicle entry lanes would also provide a platform to install solar panels that would sustain the energy needs of the facility.

1 comment on this story

The park service also wants to rebuild two culverts, one north and one south of the fee station, to channel storm water runoff.

Officials say the changes would decrease park entry wait times, reduce vehicle congestion and improve employee safety.

Comments, which will be taken until March 1, can be submitted on the park service’s website at parkplanning.nps.gov/zion. Comments may also be submitted by writing to: Superintendent, Zion National Park ATTN: South Entrance Fee Station Reconfiguration EA, 1 Zion Park Blvd., State Route 9, Springdale, UT 84767.