Lock the doors and windows-something is out there and it's selling a lot of books. Like it or not, Stephen King has become America's space-age Poe, our favorite crypt-kicker. Test your wits . . .

1. Where was 10-year-old Stephen King when he first heard about Sputnik?A) Attending a Saturday matinee of "Earth vs. the Flying Saucers"; B) attending class in the USSR; C) touring NASA; D) skiing at a haunted resort.

2. What was King's first published book?

A) "Carrie"; B) "Dark Tower"; C) "It"; D) "Cycle of the Werewolf."

3. Of what book was "Second Coming" the original title?

A) "The Exorcist"; B) "Night Shift"; C) Salem's Lot"; D) Silver Bullet."

4. What word kept appearing to little Danny in "The Shining"?

A) BLUEBIRD; B) REDRUM; C) TOPIARY; D) JOHNNY.

5. In "The Stand," the bad survivors gathered in Las Vegas. Where did the good survivors congregate?

A) Malibu; B) Austin; C) Miami; D) Boulder.

6. Who starred in the film version of "The Dead Zone"?

A) Jeff Bridges; B) Christopher Walken; C) Matt Dillon; D) Bruce Willis.

7. In "Creepshow," what brought the old man out of the grave on "Father's Day"?

A) Rock music; B) a cake; C) spilled whiskey; D) a big dog.

8. How tall is Stephen King and for whom did he do that commercial?

A) 6-foot-2, Universal Pictures; B) 5-foot-7, Orville Redenbacher Popcorn; C) 6-foot-6, McDonalds; D) 6-foot-4, American Express.

9. What are "Roadwork," "Thinner," and "The Running Man"?

A) Stories from "Skeleton Crew"; B) books King wrote as Richard Bachman; C) movies from King books; D) King's book on aerobics.

10. What happens in "The Tommyknockers"?

A) Unearthing of an ancient spaceship wreaks havoc in Maine; B) blonde, blue-eyed alien children take over a small town in Maine; C) a 50-miilion-year-old pterodactyl east Maine; D) toylike spaceman terrorize Agnes Moorehead in rural Maine.

++

ANSWERS: 1-A; 2-A; 3-C; 4-B; 5-D; 6-B; 7-C; 8-D; 9-B; 10-A.