Lofty columns flank the entrance to the medium-size Soquel, giving a first impression of a much larger home. Narrow windows on either side of the door merge with a half-circle of custom window panes above to mirror the shape of the entry portico, further reinforcing that image.

Family living areas - kitchen, living room and dining room - are in the center, with sleeping areas on opposite ends. This arrangement is especially appreciated by families with teenagers, or when the home is shared by in-laws or unrelated adults. Each of the bedrooms also has its own private bath.The large family kitchen is brightened by a richly win-dowed nook with double glass doors that open onto a deck. With the deck so easily accessible, many meals will no doubt be served outdoors when the weather permits. Doors from the master suite and the living room also open onto this deck.The living room is exceptionally bright. In addition to two sets of glass doors, which open onto decks on either side, windows line one wall, offering full appreciation of the changing seasons. A woodstove provides warmth in winter.

And no matter what the season, there will be no hot water shortages here. This home has two water heaters, one in the utility room and another in a long hall closet. Additional storage space is located along the hall leading to a master suite which features a compartmentalized tub and toilet area, and a huge walk-in closet.

For a study plan of the Soquel (209-21), send $7.50 to Landmark Designs, P.O. Box 2307, Eugene, OR 97402. Be sure to specify plan name and number when ordering. Designers, architects and readers with plans they would like to see featured also are invited to contact Landmark.