Railed decks wrap around three sides of the modified A-frame Bison, adding another 500 square feet of living space to the nearly 1,500 inside. This is a home that would blend easily with a woodland setting.

The living area is on the second level, with a garage and crawl space below. It could be built on a slope, as a vacation getaway or on a flat city lot. If constructed on level ground, not much would be needed to redesign the crawl space into usable living areas.High, open-beamed vaulted ceilings grace the living room, dining room, kitchen and den, giving these rooms a feeling of spaciousness. Kitchen counter space is augmented by a work island with built-in range and oven, and the area is brightened by a garden window. The kitchen also has a built-in desk. A small pantry is tucked behind the door into a large utility room right off the kitchen.The dining room is on the same level as the kitchen, as is the den, but the sunken living room is three steps down, making the ceiling there seem that much higher. The living room has a built-in wood box next to the fireplace.

The master suite is small but has a private bathroom and accesses the deck through sliding glass doors. The bathroom that served the other bedroom, along with the rest of the home, is naturally illuminated by a skylight.

A small closet is tucked into one end of the airlock entry.

For a study plan of the Bison (400-43), send $7.50 to Landmark Designs, P.O. Box 2307, Eugene, OR 97402. (Be sure to specify plan name and number when ordering.) Designers, architects and readers with plans they would like to see featured also are invited to contact Landmark.