The Luxus is a two-story home designed to take full advantage of a compact city lot. By working with angles, the designer has created an attractive side yard that allows full utilization of an area that usually lies idle.

While the garage sits squarely on the lot, far enough back from the street to meet set-back requirements, the living room is placed at an angle and is much closer to the street. The bright room has a fireplace and wide bay windows.A wide deck wraps around the side and back of the home. It is accessible through sliding glass doors in the living room, dining room and kitchen. In the center of the spacious country kitchen is a work island/eating bar combination. The kitchen has both a broom closet and a pantry, adding to thealready generous counter and cupboard space. A large utility room is adjacent to the eating nook.

The entryway is open to the second floor. Plants will flourish on top of the entry closet, bathed in light from a window at the top of the stairs. A closet halfway up the stairs provides additional storage, and a linen closet on the upper floor adds still more.

Like the rooms below, the master suite is set at an angle. It has a large walk-in closet and a spa tub. The other two bedrooms, one with a dormer window, share a bathroom.

For a study plan of the Luxus (400-10), send $7.50 to Landmark Designs, P.O. Box 2307, Eugene, OR 97402. (Be sure to specify plan name and number when ordering.) Designers, architects and readers with plans they would like to see featured also are invited to contact Landmark.