A huge, sky-lit, high-ceilinged family room/kitchen combination acts as a magnet in the Milan, attracting family and friends. The home's traditional exterior gives no clue to the creative use of odd angles within.

Even though the unusually shaped family room is located directly in front of the entryway, the cultured brick wall that backs a wood stove blocks the view into the family room. Thus, formal guests can be channeled into the living room, to the right, then into the dining room at the left, without ever being exposed to the lived-in look sure to prevail in the family room.The brick wall serves yet another purpose. It increases energy efficiency by absorbing and holding heat from the wood stove, then radiating it back into the room long after the fire dies out.

There's no need for the cooks or cleanup crew to be cut off from activities in the family room. The kitchen is visually open to the family room and has an eating nook located at the juncture of the two areas. Sinks are placed in a counter that faces into the family room. A triangular step-in pantry is next to the nook, and the nearby sliding glass doors provide easy access to the deck, allowing outdoor dining when the weather permits.

Bedrooms and a utility room are conveniently close to the kitchen. The master suite is at the opposite end of the home, for increased privacy. It has a vaulted ceiling and a long, dog-leg shape walk-in closet. The master bath has twin vanities and a huge five-sided custom shower.

For a study plan of the Milan (209-54), send $7.50 to Landmark Designs, P.O. Box 2307, Eugene, OR 97402. (Be sure to specify plan name and number when ordering.) Designers, architects and readers with plans they would like to see featured also are invited to contact Landmark.