The tri-level Lindsay is a medium-size contemporary home designed to be dug into a gentle slope. Garage and entry hall are on the ground level, family living areas are half a flight up and the bedrooms another half-flight up.

A cantilevered upper story, which extends about 4 feet wider than the garage at the front and back, creates eye-catching exterior angles. While the two massive brick columns, one supporting the upper level overhang, give the casual passer-by yet another unusual feature to digest. This design feature not only works visually but imparts a feeling of classic solidity.Instead of creating a rectangular kitchen/nook combination, the designer angled one side of the room, giving unique shapes to both the spacious nook and the living room/dining room. This large room has a high ceiling, which could be vaulted.

In the kitchen, the section results in an additional spread of counter space that could easily be adapted as a home computer center and/or built-in desk. Or it could also be an open pantry. A tiny pocket laundry room and half bath are conveniently placed and a half-circular deck or patio is accessed through sliding glass windows that brighten the nook.

The half-round window atop double windows that look out from the front of the house gives a touch of elegance to a master suite with a large walk-in closet.

For a study plan of the Lindsay (400-03), send $5 to Landmark Designs, P.O. Box 2307, Eugene, OR 97402. (Be sure to specify plan name and number when ordering.) Designers, architects and readers with plans they would like to see featured also are invited to contact Landmark.